Predstava: "A je to!"

studenoga 24, 2016
24. 11. 2016. skupine „Medvjedići“ i „Slonići“ posjetili su Gradsko kazalište Trešnja te pogledali predstavu „A je to!“.

Zagreb, 130516. Kazaliste Tresnja. Premijera kazalisne predstave A je to, adaptacija ceskog animiranog filma koji ove godine slavi 40. obljetnicu prikazivanja. Redatelj i dramaturg predstave je Mario Kovac, a Pata i Mata utjelovili su glumci Asim Ugljen i Marko Cindric. Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Predstava “A je to!”, prema poznatom animiranom serijalu, oživljava ponešto zaboravljene vrijednosti, ponajviše “uradi sam” duh kojeg je nekoć posvud bilo. U vrijeme instant-rješenja kad kupujemo samo gotove proizvode koji kratko traju, pomalo su u zaborav pali kućni i ini “majstori” kakvi su bili Pat i Mat, glavni likovi “A je to!”. Uz stilizirani pokret, kakav koristi i stop-animacija vjerno prenesena na daske, predstava ima i bazičan i duhovit zaplet, baš kao u originalnom crtiću. Gledajući televizijsku reklamu, Pata i Mata oduševe prikazane ljepote hrvatskog Jadrana pa odluče krenuti na more. Kao češki turisti doputuju na hrvatsku obalu i tu se susreću s raznim zgodama i nezgodama.

a146d192a0a9996b46756cbd63d5afc5  1781

Naša djeca bila su oduševljena vidjeti uživo najsmotanije i najsimpatičnije prijatelje Pata i Mata, koji su im poznati iz animiranog serijala. Tijekom predstave, ali i dugo nakon nje vladao je smijeh među djecom te prepričavanje smiješnih zgoda iz predstave.

 

Izlet „Rimske igre“ u Varaždinskim toplicamaProslavite s nama 10 godina vrtića!